Overslaan naar content

Pre Sales Consultant

Hybride
 • Leusden, Utrecht, Nederland
€ 4.500 - € 6.500 per maandSales

Wat ga ik doen?

Tesorion is dé cybersecurityspeler van Nederland. Samen met 150 collega’s zorgen wij er elke dag voor dat onze klanten zo min mogelijk last hebben van cybercriminaliteit en helpen wij Nederland om elke dag een stukje veiliger te worden. Om dit te realiseren beschikken we over een eigen Security Operating Center (SOC) in Leusden. We maken gebruik van de meest innovatieve technologieën en hebben ambitieuze plannen om onze dienstverlening verder te ontwikkelen.


Om onze ambities te kunnen realiseren zoeken wij uitbreiding in ons pre sales team. De missie van dit team is om als voorloper op het gebied van cybersecurity-oplossingen, en specifiek Managed Detection & Response (MDR), te fungeren door het leveren van uitmuntende presales-ondersteuning aan onze klanten. Wij zorgen dat we de behoeften en uitdagingen van onze klanten begrijpen en hen voorzien van MDR-oplossingen die aansluiten op de IT-strategie en de business van onze klant – en deze beschermt tegen alle bedreigingen. Door nauw samen te werken met ons salesteam, de operatie en portfolio management, bouwen we vertrouwen op bij onze klanten en helpen we ze bij het nemen van weloverwogen beslissingen die de weerbaarheid en veerkracht van hun organisatie versterken.  Ons doel is om waarde te creëren voor onze klanten door het bieden van deskundig advies, innovatieve oplossingen en een ongeëvenaarde klantbeleving tijdens het gehele verkoopproces.


Heb jij als pre sales consultant ervaring in ons werkveld en word je al enthousiast van bovenstaande? Lees dan verder!

Wat wordt jouw uitdaging?
In de functie van Pre sales consultant binnen Tesorion maak je onderdeel uit van ons team Portfolio & Pre sales. Binnen een key accountteam ben jij het technisch geweten voor een of meerdere onderdelen uit ons portfolio. In deze functie maak jij de technische vertaalslag van de klantbehoefte naar een van onze portfolio oplossingen. Een greep uit de werkzaamheden:

 • Je neemt deel aan meetings met onze klanten/prospects waarin jij de technisch inhoudelijke gesprekspartner bent en de klantbehoeften weet te vertalen naar een portfolio oplossing.
 • Je zorgt voor de ontwikkeling van aansprekende presentaties die als spreekstuk of demonstratie kunnen worden gebruikt.
 • Je neemt de technisch inhoudelijke beantwoording van RFP`s , BID` s en aanbestedingen voor je rekening en draagt bij aan het opstellen offertes waaronder de technische toelichting op de aangeboden oplossing en de bijbehorende calculatie.
 • Je houdt je kennis up to date en volgt daartoe vaktechnische ontwikkelingen op de voor jouw functie relevante gebieden op de voet. Op deze manier zorg dat je intern ook als expert wordt gezien.

Wie ben jij?

Onze ideale kandidaat kenmerkt zich als ondernemend, scherpzinnig en laat een proactieve aanpak zien. Je bent laagdrempelig in het contact, een echte teamspeler die de verbinding met collega`s zoekt om tot resultaten te komen. Je weet impact te maken met je communicatie en presentatie en beschikt over uitstekende adviesvaardigheden. Jij weet als geen ander in je werkwijze je expertise te combineren met een dosis pragmatisme. Dit laat je onder andere zien door je vermogen complexe technische oplossingen te vertalen naar begrijpbare taal richting je stakeholders en je vermogen te denken in mogelijkheden en werkbare oplossingen.


Voor een optimale uitoefening van deze functie is het verder handig dat je beschikt over:

 • Een HBO werk-en denkniveau en bij voorkeur een opleidingsachtergrond in technisch bedrijfskundige richting
 • Aantoonbare ervaring in een functie met een vergelijkbaar takenpakket
 • Diepgaand begrip/kennis van netwerk- en endpointbeveiliging, MS-securityproducten, Security Operations (monitoring), dreigingslandschap en aanvalstechnieken, netwerkarchitectuur en –protocollen, cloud security en industriestandaarden zoals ISO 27001, NIST, BIO,...etc.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden (beheersing Nederlands en Engels. Je bent in staat om teksten te schrijven en presentaties te geven. 


Wat biedt Tesorion mij?

 • Een functie  met een veelzijdig takenpakket die je grotendeels zelf kunt vormgeven en waarin je de verantwoordelijkheid kunt nemen die bij je past.
 • Een fulltime salaris dat aansluit bij jouw kennis en ervaring ligt bij ons tussen de € 4500- € 6500 bruto
 • 25 vakantiedagen op basis van 40 uur
 • Een pensioenregeling via ASR
 • Een persoonlijk keuzebudget ter hoogte van 2,5% van je jaarsalaris, bijvoorbeeld voor de aankoop van extra vakantiedagen of het sparen van extra pensioen
 • Een laptop en telefoonvergoeding
 • Een mobiliteitsvergoeding of leaseauto
 • Budget voor vakgerichte trainingen en/of conferentiebezoeken
 • Hybride werken: een goede balans tussen vanuit ons kantoor in Leusden en vanuit huis werken
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan ons fiscaal voordelige leasefiets plan
 • Gratis fruit en frisdrank op kantoor en je kunt gebruik maken van de lunchfaciliteit

Zijn wij de juiste match?

Dan nodigen we je van harte uit om bij ons te solliciteren! Wil je liever eerst wat meer informatie? Dan kan je contact opnemen met ons HR Team (Remco Geerts/ Manager Portfolio & Pre Sales) Je kan hem bereiken via ons algemene nummer: +31 33 456 3663.Hopelijk tot binnenkort!

of

© 2022 Tesorion Cybersecurity Solutions. All Rights Reserved.