Overslaan naar content

''Het leukste vind ik systemen weer werkend krijgen. Alles moet gebeuren met een goede structuur en moet goed gedocumenteerd worden. Ik vind het leuk dat ik in zo’n situatie ontspannen kan blijven en de zaken kan oplossen.''

Abel Managed Services Engineer

Hoe is jouw loopbaan als Managed Services Engineer gestart?

Ik kom origineel niet uit de IT wereld. Ik heb ooit elektrotechniek gedaan. Toen werkte ik in een fabriek en daar zag ik collega’s die de hele dag met computers bezig waren. Dat leek me ook wel wat. Zo ben ik de IT ingerold. Toen heb ik ICT beheer op MBO 4 niveau gedaan, vervolgens technische informatica HBO en daarna TU Delft ook nog technische informatica maar eigenlijk nooit afgemaakt. Uiteindelijk ben ik bij een kleine managed service provider begonnen op een servicedesk en zo helemaal doorgegroeid naar security en hier bij Tesorion terechtgekomen.

Als je kijkt naar jouw eigen groei, wat heb je hier dan geleerd?

Ik weet van mezelf dat ik niet zo heel goed ben met planning en tijdsmanagement. Daar word je hier wel vaak toe gedwongen, zeker bij het uitvoeren van een project, dan is planning heel belangrijk. Ik heb hier geleerd om daar beter mee om te gaan. Verder heb ik ook geleerd om hulp te vragen. Dat is wel fijn omdat ik in een team zit waar dat ook kan.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Systemen weer werkend krijgen en dat je dat rustig doet terwijl het soms heel stressvol kan zijn. Zeker als er een omgeving platligt. Alles moet gebeuren met een goede structuur en goed gedocumenteerd worden. Ik vind het leuk dat ik in zo’n situatie ontspannen kan blijven en de zaken kan oplossen. Wat ik ook leuk vind hier is dat we heel nauw samenwerken met het SOC. Wij doen implementatie van de tools die zij moeten gebruiken om vervolgens met de klant de omgeving veilig te houden. Wij zorgen dat die tools allemaal werken dus dat implementatie gedeelte vind ik leuk maar ook het troubleshooten als iets niet werkt. En we hebben een leuk team, dat maakt het werk altijd fijner.

Wat typeert het werken bij Tesorion?

Het is nog klein waardoor je zaken snel gedaan krijgt. Bij een hele grote organisatie moet je vaak wachten en hier pak je makkelijker zaken zelf op. Als je ziet dat iets niet goed is dan pak je eigenaarschap en dan verbeter je het. 

Wat heb je volgens jou nodig om een goede Managed Services Engineer te zijn?

Je moet heel goed tussen bepaalde contexten kunnen switchen, je hebt natuurlijk ook veel contact met klanten, dus flexibiliteit. Daarnaast, willen leren. We hebben de afgelopen jaren heel veel nieuwe diensten erbij gekregen, dus je moet met een nieuwe dienst aan de slag willen gaan en dat willen documenteren, het willen leren en de kennis willen delen in het team.