Overslaan naar content

''Ik kan tussen verschillende projecten schakelen, mijn werk is daardoor best wel divers. Van het uitpluizen van netwerkapparatuur tot het verbeteren van de user interface, zowel van de achterkant tot de voorkant kan ik dingen uitvoeren. Dat vind ik heel gaaf werk.''

Haiko Software Engineer

Hoe is jouw loopbaan als Software Engineer gestart?

Ik heb de studie hogere informatica gevolgd. Vanuit mijn afstudeerstage ben ik terecht gekomen bij een bedrijf waar software gebouwd wordt om eenvoudig meubilair te kunnen tekenen, hier zat ik niet op mijn plek. Toen ben ik via een recruiter terechtgekomen bij wat destijds nog quarantainenet heette. Daar voelde ik me gelijk heel prettig, het voelde als een soort van thuiskomen. Toen dacht ik, daar wil ik de komende paar jaar wel werken, dat is echt iets voor mij. Zo gezegd zo gedaan, nu zijn we 12,5 jaar verder en werk ik er nog steeds, sinds 2018 onder de naam van Tesorion.

Welke groei heb je doorgemaakt vanaf de tijd dat je hier gestart bent?

Ik ben destijds begonnen als software developer tooling. Na een aantal jaren werd mij het vertrouwen gegeven om van de grond af aan twee projecten op te zetten. Het ene project is een automatisch testsysteem, bij een ander project heb ik een tool gemaakt waarmee testers automatisch netwerk apparatuur kunnen configureren en niet alles handmatig hoeven in te stellen. Zo ben ik in de functie van software engineer gerold. Ik was ontzettend blij met het vertrouwen wat het bedrijf in mij had en mij gegeven heeft. Alles heb ik intern geleerd door ondersteuning van mijn collega’s.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Eigenlijk werk ik aan drie projecten, één onderdeel is het product wat we verkopen; Immunity. Verder werk ik aan het test systeem en het automatisch configureren van netwerkapparatuur. Tussen die projecten kan ik schakelen en mijn werk is daardoor best wel divers. Van het uitpluizen van netwerkapparatuur tot het verbeteren van de user interface van de andere twee projecten. Dat noemen ze een full stack developer, zowel van de achterkant tot de voorkant kan ik dingen uitvoeren. Dat vind ik heel gaaf werk.

Hoe zou jij de werksfeer bij Tesorion omschrijven?

Ik vind zelf dat we echt een familie sfeer hebben. Een fijn gevoel, dat is heel moeilijk om te omschrijven. Ik vind het een soort thuisbasis, misschien is dat de beste omschrijving. Iedereen krijgt hier veel vertrouwen en vrijheid. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik onder druk kwam te staan, er heerst een relaxte sfeer. 

Wat heb je volgens jou nodig om een goede Software Engineer te zijn?

Iemand moet nieuwsgierig zijn naar de laatste software ontwikkelingen en weten hoe je deze ontwikkelingen kan toepassen in de praktijk. En bij een security bedrijf zoals Tesorion moet je veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Wat ik doe is netwerk apparatuur uitpluizen zonder dat daar een hele duidelijke handleiding of documentatie voor is. Daar heb je wel onderzoekend vermogen voor nodig. Dat onderzoeken moet je leuk vinden.